PRIMAT d.d. obeležuje dva visoka jubileja

19.04.2011

V Primatu v letošnjem letu obeležujemo dva visoka jubileja – 110. obletnico delovanja in 50 let imena Primat. Ob tej priložnosti smo na novinarski konferenci predstavili mejnike in uspehe, ki so oblikovali podjetje v vodilnega proizvajalca varnostne opreme, kovinskega pohištva in skladiščne opreme.

Začetki družbe segajo v leto 1901, ko je gospod Franc Schell, 9. novembra 1901, dobil obrtni list za opravljanje ključavničarske obrti, osnovna dejavnost pa je bila izdelava in prodaja železnih blagajn. Ta datum pomeni začetek prve proizvodnje blagajn na Slovenskem in začetek prve proizvodnje blagajn v Jugovzhodni Evropi. V Tovarno kovinske opreme PRIMAT se je podjetje preimenovalo leta 1961. »Dolgoletna tradicija, razvoj in lastno znanje so pripomogli, da nas danes v Evropi prepoznavajo kot kakovostnega in vodilnega proizvajalca varnostne opreme,« je na novinarski konferenci dejala Slavka Marinič, predsednica uprave Primat d.d.

Kronski razvojni dosežek družbe pomeni serija uspešno izvršenih testiranj bankomatnih blagajn, odpornih proti plinski eksploziji v njihovi notranjosti. S tem uspehom smo prevzeli vodilno vlogo v elitni evropski in svetovni konkurenci. Svoj položaj utrjujemo na številnih evropskih in svetovnih trgih, saj smo prisotni v 34 državah sveta. Naši razvojni dosežki so bili opaženi tudi s strani neodvisnih institucij, ki so nam podelila številna zlata in srebrna priznanja za najboljše inovacije. Za leto 2010 smo v elitni družbi 99 dobaviteljev iz vsega sveta prejeli dve prestižni nagradi, bronasto za Poslovno odličnost in posebno nagrado za izbor podjetja z najboljšo kvaliteto.

 

Letošnja visoka jubileja bomo v podjetju obeležili z jesenskima dogodkoma.  

9. novembra bomo pripravili slavnostno akademijo za poslovne partnerje, septembra pa bomo pripravili dan odprtih vrat, kjer bodo obiskovalci spoznali nas in naše delo.