22.6.2023

PRIMAT d.d. zagovarja trajnostno prihodnost

V svetu, ki je vse bolj osredotočen na trajnost in okoljsko odgovornost, je podjetje PRIMAT d.d. vodilno podjetje v izdelavi varnostne opreme in s ponosom sporočamo o pomembnem koraku proti zeleni prihodnosti.

Z veseljem predstavljamo našo najsodobnejšo sončno elektrarno, ki dokazuje našo zavezanost k zmanjšanju ogljičnega odtisa in sprejemanju obnovljivih virov energije. Ta nova prizadevanja nam bodo omogočila pridobitev več kot 20% naše skupne porabe energije iz čiste, zelene sončne energije.

V podjetju PRIMAT d.d. trdno verjamemo, da imajo podjetja ključno vlogo pri ohranjanju planeta za prihodnje generacije. Zavedajoč se nujnosti prehoda na obnovljive vire energije, smo investirali v sodobno sončno elektrarno, ki bo proizvajala čisto električno energijo in zmanjševala našo odvisnost od fosilnih goriv. S pridobivanjem sončne energije smo prevzeli proaktiven pristop k boju proti podnebnim spremembam in podpiranju trajnostnih praks.

Uvedba sončne elektrarne ima številne prednosti tako za podjetje PRIMAT d.d. kot za okolje. Glavne prednosti so:

  • Zmanjšanje ogljičnega odtisa - z več kot 20% deležem naše energije iz sončne energije bomo bistveno zmanjšali naše emisije ogljika ter s tem prispevali k boju proti globalnemu segrevanju in zmanjšanju zrak onesnaženja.
  • Prehod na obnovljivo energijo - sončna elektrarna nam omogoča pomemben korak k prehodu na trajnostne vire energije, kar je ena izmed naših najpomembnejših strateških usmeritev.

Sončna elektrarna podjetja Primat d.d.Sončna elektrarna podjetja Primat d.d.

kontakt