POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba PRIMAT d.d. (upravljavec).

Podatki o upravljavcu:

PRIMAT d.d.

Industrijska 22, Maribor

Matična številka: 5041473

Telefon: 02 250 76 10

E-pošta: info@primat.si


Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo podatkov:

Matjaž Andric / Član uprave

Kontaktni telefon: 02 250 76 45

Kontaktni e-poštni naslov: matjaz.andric@primat.si


Izjava o zasebnosti

Ustvarjalci spletnega mesta PRIMAT se zavedamo pomena zasebnosti, zato z vašimi podatki ves čas ravnamo odgovorno, pazljivo in v skladu z veljavno zakonodajo ter se zavezujemo k varovanju vaših osebnih podatkov. Namen Izjave o zasebnosti je, da vas seznanimo o svoji politiki varovanja zasebnosti ter o možnostih, ki so vam na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.


Katere osebne podatke obdelujemo


Naše spletno mesto lahko obiščete in pregledate vsebine brez identifikacije in podajanja osebnih podatkov.

Na nekaterih podstraneh spletnega mesta PRIMAT smo namestili obrazce, s pomočjo katerih lahko vzpostavite stik z nami.
Da bi lahko realizirali vaše zahteve in/ali odgovorili na vaša vprašanja, potrebujemo vaše kontaktne podatke: podjetje, kontaktna oseba, telefonska številka, e-naslov - med njimi so lahko tudi osebni podatki.
Pred oddajo sporočila vas zato prosimo, da oddate soglasje za uporabo osebnih podatkov.

Vaše želje, zahteve in vprašanja lahko oddate preko naslednjih obrazcev:

    a)    Oddate povpraševanje po naših izdelkih in/ali storitvah http://www.primat.si/povprasevanje/
    b)    Postavite splošno vprašanje http://www.primat.si/kontaktni-obrazec/
    c)    Oddate zahtevo za izvedbo servisnega posega http://www.primat.si/servis/prijava-servisa/
    d)    V imenu medijske hiše, pri kateri ste zaposleni, nam lahko postavite vprašanje http://www.primat.si/medijsko-sredisce/obrazec-za-novinarsko-vprasanje/
    e)    Posredujete prijavo na prosto delovno mesto http://www.primat.si/kariera/ponudba-za-zaposlitev/

Na podlagi vpisanih podatkov z vaše strani se avtomatično generira elektronsko sporočilo in se  v primeru podstrani a), b) c) in d) posreduje na naš splošni elektronski naslov info@primat.si, v primeru podstrani e) pa na elektronski naslov odgovorne osebe Kadrovske službe. Kopijo e-sporočila prejmete tudi vi na e-naslov, ki ste ga morali vpisati pri vpisu vsebine.


Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

    -    kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
    -    kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
    -    kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico,
         da dano privolitev prekličete

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete prejeti odgovorov in/ali ponudb z naše strani.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
    -    komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
    -    za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.
Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam izven družbe PRIMAT.

 

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
    -    da od nas kadarkoli zahtevate:

  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
  • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki);
  • popravek netočnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar:
    • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
    • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
    • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;

  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;

    -    pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

    -    Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na kontakt,
         ki je naveden pod Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov upravljalca
    -    Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke,
         ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.
    -    Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje
         v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Skrb za varnost osebnih podatkov

V našem podjetju smo zavezani k varovanju podatkov, ki nam jih posredujete. Njihovo razkritje preprečujemo z različnimi varnostnimi tehnologijami. Podatke hranimo v stalno kontroliranih računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.


Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

Upravljavci našega spletnega mesta vaših osebnih podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali tretji osebi. Pridržujemo si pravico do dostopanja in razkrivanja osebnih podatkov z namenom, da izpolnimo in zagotovimo skladnost z zakonom, izpolnimo zakonske zahteve, uporabimo podatke v pravnih postopkih ali zaščitimo pravice in lastnino upravljavcev našega spletnega mesta ali uporabnikov.