Certifikati

1. Izdelčni certifikati

V PRIMATu d.d. razpolagamo z mnogimi izdelčnimi certifikati.


Testiran in certificiran izdelek

V vsej svoji zgodovini izdelave blagajn so izdelovalci premnogokrat trdili, da so njihovi izdelki absolutno varni pred vlomom in požarom.
Izdelke so načrtovali in izdelovali, niso pa jih preizkušali. Žal se je premnogokrat izkazalo, da so bile njihove obljube prazne.

Protipravna stran je vedno imela najprej neko teoretično zamisel o vlomu, to pa je nato v resničnih razmerah bolj ali manj uspešno preskusila.

Šele v novejših časih so proizvajalci, predvsem na pritisk zavarovalnic in uporabnikov, začeli sistematično preizkušati svoje izdelke.
Sistem preizkušanja in preverjanja protivlomne oziroma protipožarne kvalitete se je ves čas dopolnjeval in izpopolnjeval.

Danes protivlomno preizkušanje pomeni, da strokovnjaki specializiranega preizkuševalnega laboratorija v skoraj realnih razmerah vlamljajo
v preizkusni vzorec. Pri tem imajo preizkuševalci na voljo več časa, boljšo organizacijo, boljše vlomne naprave in orodja ter boljše poznavanje
izdelka kot protipravna stran.

Protivlomni izdelčni certifikat pomeni priznanje, da ima proizvajalec izdelka dovolj izkušenega kadra, znanja in opreme, da ima notranje
preverjanje kvalitete in da je njegov sistem izdelave podvržen zunanjim pregledom in preverjanjem.

V PRIMAT-u se odločamo testirati in certificirati svoje izdelke pri vrhunskih preizkuševalnih in certifikacijskih organih.

Absolutne varnosti ni.

Upamo si – in s ponosom trdimo – da so naši izdelki varnostne opreme med najboljšimi v Evropi in svetu.

 

6. Sistem zagotavljanja kakovosti varilske proizvodnje SIST EN ISO 3834 Part 3 - od 2005