20.03.2023

Primat d.d. pridobil podporo pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja

Družba Primat d.d. je uspešno kandidirala na javnem razpisu agencije Spirit »Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025«.

Družba je prejela strokovno pomoč v obliki t.i. Akademije TKT (FAZA A) ter možnost sofinanciranja projekta z vključeno procesno inovacijo (FAZA B) na področju prehoda iz linearnih v krožne procese kreiranja vrednosti produktov in storitev.

V okviru faze A bo družba v času od marca do avgusta 2023 s pomočjo dodeljenega strokovnjaka izdelala trajnostno in krožno strategijo ter identificirala portfelj idejnih projektov, od katerih bo izbranega prijavila za izvedbo v fazi B. Vrednost EU financiranja po shemi pomoči »de minimis« za fazo A je 34.770,00 EUR.

Družba bo iz nabora idejnih projektov prijavila v fazo B projekt »ReSafe«, ki ga bo predvidoma izvajala od novembra 2023 do junija 2024. Cilj je prilagoditev poslovnega modela v smeri trajnostne in nizkoogljične krožne transformacije. Skladno s tem bo z realizacijo projekta uresničevala trajnostni in krožni poslovni model. Cilj projekta je izvedba novega proizvodnega in prodajnega koncepta, ki temelji na tehnološki in funkcionalni prenovi starejših in odsluženih sefov. Novi izdelek ReSafe bo trajnostno uporabo izdelka podaljšal še za desetletja, pri njegovi proizvodnji pa bo zaradi ponovne uporabe starega izdelka poraba energije in surovin v proizvodnji zmanjšana na minimum, prav tako bo vpliv na okolje neprimerno manjši.

Družba Primat d.d. je Fazo A omenjenega razpisa uspešno zaključila 23.8.2023.

Operacijo financira Evropska unija – NextGenerationEU. Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma Načrt za okrevanje in odpornost. Link: www.noo.gov.si

Logotipi

kontakt